Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، بابک غلامی‌نیا، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل در گفت گو با ایسکانیوز گفت: رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی فرصتی است برای سرمایه گذاران برای سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناور که موجب توسعه اقتصاد دانش بنیان در سطح استان اردبیل خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


غلامی‌نیا با اشاره به اهمیت رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی، افزود: در آغازین سال‌های دهه چهارم انقلاب اسلامی بیانات گام دومی مقام معظم رهبری، رویکردهای جدید را در عرصه‌های علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان برای دانشگاه‌های کشورترسیم نموده است.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی در راستای این رویکرد، نسبت به تنظیم سند تحول و تعالی خود اقدام کرده و برای جذب، اشاعه و توسعه اهداف این سند تحولی و نمایش توانمندی‌ها و ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی اقدام به حمایت از اعضای هیات علمی، دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی و سایر اقشار جامعه در قالب تشکیل هسته‌ها و گروه‌های پژوهشی و آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم آزمایشگاهی و کارگاهی و همچنین تشکیل هسته‌ها و واحدهای فناور در مراکز رشد و سراهای نوآوری و شرکت‌های فناور وخلاق به منظور افزایش توانمندی‌های سخت افزاری و نرم افزاری خود در حوزه‌های مختلف، در قالب رویداد گام دوم کرده است. 
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل مهمترین موضوع را اجرای سند تحول و تعالی و در ذیل اجرای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، گذار به دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم در شرایط جدید کشور و آموزش عالی عنوان کرد و افزود: در این سند، دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دانشگاهی مساله محور به حل موضوعات و چالش‌های فناورانه موجود در جامعه و صنعت، برای ارتباط تنگاتنگ با آنها در راستای توسعه اقتصادی کشور کمک می کند. رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان حمایت از یک هزار هسته و گروه پژوهشی و زیر ساخت، یک هزار ایده و استارتاپ و یک هزار شرکت فنارو و خلاق در سطح ملی تعریف شد که به حول وقوه الهی در خرداد ماه ۱۴۰۱ در سطح کشور برگزار می‌شود.
وی یکی از بخش‌های اصلی این رویداد را حمایت از یک هزار هسته و گروه پژوهشی و زیرساخت عنوان کرد و گفت: در این بخش از هسته‌ها و گروه‌های پژوهشی که توسط اعضای هیات علمی در دانشکده ‌ها و مراکز تحقیقاتی راه اندازی و تشکیل می‌شوند، حمایت‌ های لازم انجام می‌شود.با توجه به دستورالعملی که در این زمینه ارائه شده است، همت و تلاش دوستان و اعضای هیات علمی با تشکیل گروه‌های پژوهشی در اقل وجه با ۵ نفر و هسته‌های پژوهشی با ۲ نفر با نظر به زیرساخت‌های آزمایشگاهی و ایده‌های فناورانه قطعا منجر به حصول نتایج پرباری  می‌شود.

برگزاری چالش‌های فناوری و ایده آرا در سه مرحله درون واحدی، استانی و کشوری


 رئیس شورای تخصصی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل ادامه داد: بخش دوم اصلی بعدی حمایت از یک هزار ایده و استارتاپ جدید و فناورانه با برگزاری رویدادهای فناورانه در قالب استارتاپ ویکند، چالش‌های فناوری و ایده آرا در سه مرحله درون واحدی، استانی و کشوری برگزار می‌شود. 

وی افزود: در این بخش با تشکیل ستادهای استانی برگزاری رویداد گام دوم و همچنین کارگروه ‌های واحدی در محورهای کشاورزی و صنایع غذایی و تبدیلی، دارو و تجهیزات پزشکی، محصولات شیمیایی، ماشین آلات و تجهیزات فناورانه، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال، صنایع خلاق، فرهنگی و هنری، فناوری‌های آب و محیط زیست، نساجی، چرم و فناوری های مرتبط توسط واحدهای دانشگاهی اجرا و خروجی این رویدادها جهت ارزیابی و انتخاب برگزیدگان به ستاد استانی ارسال و منتخبین سطح استانی برای حضور در رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی که در خرداد ماه ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد معرفی می‌شون، بنابراین صاحبان ایده‌های فناورانه در همه سطوح اعم از دانش آموزی، دانشجویی و فارغ التحصیلان دانشگاهی و اعضای هیات علمی و سایر اقشار جامعه از مخاطبان اصلی این بخش هستند.
غلامی‌نیا افزود: از زیربخش‌های دیگر بخش دوم رویداد، حمایت از هزار شرکت فناور، دانش بنیان و خلاق مستقر در مراکز رشد و سراهای نوآوری و همچنین سایر شرکت‌های فناور و خلاقی که توسط اعضای هیات علمی، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی که در خارج از دانشگاه راه اندازی شده، است.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل از برگزاری این رویداد در سطح دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان اردبیل با مشارکت شرکت‌های پژوهشی خصوصی دولتی و غیردولتی خبر داد و افزود: برگزاری این رویداد در سطح دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان اردبیل، فرصت مغتنمی است برای ایجاد بستر مناسب برای سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های فناور مستقر و غیرمستقر در دانشگاه آزاد اسلامی، تشویق و تقدیر از پژوهشگران و فناوران برجسته استان و ایجاد روحیه امید و خودباوری در آنها، شبکه‌سازی میان متخصصان، نوآوران و کارآفرینان داخل و خارج از دانشگاه و همچنین ترویج و اشاعه مأموریت جدید دانشگاه در زمینه دانشگاه حل مساله و کارآفرین در سطح جامعه که موجب توسعه اقتصاد دانش بنیان در استان خواهد بود.
وی گفت: صاحبان ایده‌های فناور، شرکت‌های دانش بنیان، دانشجویان و اساتید برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل می‌توانند به آدرس https://ardabil.iau.ir/ardpa/fa/page/651/ مراجعه کنند. محوریت این رویداد مهم، ارائه برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم، معرفی دستاوردهای فناورانه و نوآورانه دانشگاه و پرداختن به نیاز مردم است و شعار این رویداد بزرگ نیز «هزار گروه پژوهشی و زیرساخت، هزار ایده و استارت‌آپ، هزار شرکت فناور و خلاق» است.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل تصریح کرد: با توجه به موارد مذکور و ماموریتی که در استان اردبیل برای معاونت پژوهشی تبیین شده است حداقل ۳۰ مورد در هر کدام از زمینه‌های هسته‌های پژوهشی، ایده و استارت آپ و شرکت‌های فناور در نظر گرفته شده که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، سعی و اهتمام و تلاش مجموعه معاونت پژوهش و فناوری استان اردبیل نه تنها در رسیدن به این آمار، بلکه و قطعا تحت الطاف خفیه الهی و در ظل توجهات حضرت ولیعصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و مساعی عظیم همکاران در مسیر سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی به مراتب بیش از این ظهور و بروز رهیافت هایی نوین در این عرصه است.
وی تاکید کرد:  مساله مهم دیگر توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی در چارچوب موارد مطروحه و تلاش در ارائه ایده‌های نوین و رهیافت‌های شاذ علی التخصیص در حیطه علوم انسانی که الحق و الانصاف نه در سیاست‌گذاری‌ها که در عرصه میدانی نیز مهجور و مغفول مانده و همتی چندین برابر در حصول به مراتب عالیه مترتب این علوم دارد. جای تردید و شائبه‌ای در حرکت پیشروانه بی‌توقف در مسیر تعالی و حتی گذر از آنچه بوده وجود ندارد و امیدواریم حصول و وصول به قله‌های رفیع  در این علوم دور از انتظار نیست. 

خبرنگار: علی انوار

انتهای پیام/

زهرا سلیمانی کد خبر: 1131269 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی بیانیه گام دوم انقلاب اشتغالزایی و کارآفرینی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی بیانیه گام دوم انقلاب اشتغالزایی و کارآفرینی رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی اقتصاد دانش بنیان شرکت های فناور سند تحول و تعالی اعضای هیات علمی رویداد گام دوم استان اردبیل توسعه اقتصاد یک هزار هسته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۹۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، نشست امضای توافق‌نامه همکاری‌ مشترک معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری در محل سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد.

در آغاز این نشست مهندس عباسی رئیس پارک علم و فناوری البرز و دبیر کارگروه سیاستگذاری مالکیت فکری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن عرض خیر مقدم به حاضران عنوان کرد: بر کسی پوشیده نیست یکی از راهکارهای اساسی در توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور، پرداختن به حوزه تجاری سازی و تکمیل این زیست بوم است به همین‌منظور جهت دستیابی به اهداف نهایی و تاثیرگذاری بر روی شاخص GDP استانی و کشوری یکی از ارکان اساسی ما پرداختن به بحث مالکیت فکری در این حوزه است؛ در همین راستا این توافق‌نامه برای انسجام بخشی به حیطه مالکیت فکری، فرهنگ‌سازی آن و هم‌افزایی دستگاه‌های متولی‌ در این زمینه منعقد شده است.

وی با قرائت بندهای این توافق تصریح کرد: طی جلسات قبلی این توافق نامه در سه گام تدوین شده است: گام اول ایجاد دبیرخانه و تشکیل کارگروه‌ و آیین‌نامه‌ها، گام دوم: مباحث ترویجی، آموزشی و علمی، و درنهایت گام سوم: برای توسعه که حمایت از طرح‌ها و حمایت از مالکیت دارایی‌های فکری در مسیر بهره‌برداری و تجاری‌سازی‌ است.

شقایق حق‌جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری هم ضمن تبریک روز جهانی مالکیت فکری گفت: بسیار مفتخریم که در ایام بزرگداشت روز جهانی مالکیت فکری در محل تولد نوآوری‌ها یعنی وزارت علوم، شاهد این هم‌افزایی هستیم.

وی با اشاره به اهمیت مالکیت فکری و جایگاه آن تاکید کرد: رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست.

حق جوی جوانمرد ابراز امیدواری کرد که در حوزه مدیریت دارایی‌های فکری از ترویج و فرهنگ‌سازی تا فعالیت‌های ثبت و تجاری سازی شاهد هم‌افزایی و تعاملات سازنده بیشتری باشیم.

در ادامه، سجاد محمدعلی نژاد، معاون فناوری و نوآوری وزارت عتف با بیان این که دارایی‌های فکری، حلقه اصلی و اولیه چرخه نوآوری است اذعان داشت: هرچه ما این حلقه را بیشتر تقویت کنیم و از ظرفیت‌های این حوزه حمایت کنیم می‌توانیم به خلق فناوری و توسعه اقتصاد دانش بنیان کمک کنیم.

وی بیان کرد: ویژه‌ترین دارایی اعضای هیات علمی و پژوهشگران ما در دانشگاه‌های کشور همان دارایی‌های فکری آنان است و وظیفه خود می‌دانیم که در زمینه آگاهی بخشی و فرهنگ سازی و استفاده از ظرفیت‌های موجود در زمینه تجاری‌سازی در مدیریت دارایی‌های فکری با کمک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برنامه‌ریزی ویژه ای داشته باشیم.

سپس میترا امین لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با بیان این مساله که همان‌طور که سال‌های ابتدایی زندگی انسان در شکل‌گیری شخصیت و آینده او بااهمیت است، در فناوری هم نقطه عزیمت دانشگاه است که چنانچه فناوری با کیفیت ایجاد و در ادامه توسعه یابد می‌توان انتظار داشت در آینده منجر به نوآوری پیشران اقتصاد دانش بنیان شود. در این راستا توجه جدی به سرآغاز فناوری در عرصه دانشگاهی مهم‌ترین اقدامی است که اثرات پرباری در آینده اقتصاد ایحاد خواهد کرد. در این راستا و با تاکید بر الزام فراهم‌آوری بستری برای اجرایی سازی قانون جهش تولید دانش بنیان و به ویژه، ماده ۵ این قانون که تاکید جدی بر مدیریت دارایی‌های فکری در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری دارد، ضروری است در ابعاد گوناگون به زیرساخت مالکیت فکری توجه و اقدامات عملیاتی انجام شود.

وی در ادامه در خصوص مفاد اجرایی توافق نامه افزود: تلاش شده در این توافق همکاری در عرصه‌های ساختارسازی مدیریت دارایی فکری در نهادهای زیر مجموعه وزارت عتف، شکل‌گیری فرآیندهای کاری و مهم تر از همه توسعه منابع انسانی‌ مرتبط هم در زنجیره ارائه خدمات تخصصی و کارشناسان مالکیت فکری و هم ارتقا آگاهی محققین، فناوران و دانشجویان که نقش ویژه ای در این ساختارها و فرآیندها دارند محورهای همکاری لحاظ شود و مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی اساساًشکل یافته تا به توسعه فناوری‌های آینده در کشورمان از مسیر دانشگاه تا صنعت کمک کند و کانون مدیریت دارایی‌های فکری بازوی اجرایی و نهاد عامل اجرایی‌سازی و پیگیری اقدامات عملیاتی این توافق را به عهده خواهد داشت.

امین عبدالله زاده، مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم هم اظهار داشت: اهمیت مالکیت فکری بر کسی پوشیده نیست و همه محققان و پژوهشگران از وزارت علوم انتظار داشتند در این زمینه اقدام جدی انجام دهد و ما در پاسخ به این مطالبه با مشارکت و حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری توافق نامه همکاری امضا کردیم تا با کمک هم یک ساختار پاسخگو در این زمینه ایجاد کنیم.

وی گفت: این توافق نامه پس از نشست‌های مختلف کارشناسی به امضا رسیده است و زمان اجرا، اهداف مشخص و اعتبار پیش‌بینی شده دارد و عزم جدی وزارت علوم و معاونت علمی، پشتیبان اجرای آن است.

عبدالله‌زاده، تدوین آیین‌نامه‌های لازم برای جاری کردن ضوابط مالکیت فکری در مراکز دانشگاهی، پژوهشی و فناوری و تعریف گرنت‌های ثبت اختراع داخلی و خارجی را از محورهای مهم این توافق عنوان کرد.

کد خبر 6094016 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا تا 13 اردیبهشت ادامه دارد
  • رویداد بزرگ صدرا در دانشگاه آزاد بویین‌زهرا آغاز به کار کرد
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد همدان
  • تعداد شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اصفهان به ۳۰۰ شرکت می‌رسد/ ۲۰ مجله فناوری با درجه ممتاز داریم
  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان